over

mijn werkwijze

Ik begeleid al vele jaren transformatieprocessen van cliënten die door pijnlijke, verdrietige en/of stressvolle perioden in hun leven gaan. Ik zie therapie als een soort puzzel die we samen moeten zien op te lossen. Openheid en vertrouwen vormen de basis. Ik neem de tijd om samen met jou uit te vinden waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Ik kijk naar de wijze waarop jij,  in de loop van je leven, je eigen unieke ’kluwen’ van klachten hebt ontwikkeld in respons op je omgeving. Ik ben er van overtuigd dat jezelf beter leren kennen (zelfkennis)  voor een beter leven zorgt.

Mijn uitgangspunt is de inherente heelheid van de mens en ons vermogen te weten wat we weten en te voelen wat we voelen. Therapie is een gezamenlijk proces, een gemeenschappelijke ontdekking van jezelf. Ik sta open om samen te verkennen welke van de verschillende mogelijkheden jou zouden kunnen helpen en om van jou te leren.

Ik werk met verschillende behandelvormen waarbij de rode draad is:

  • het verruimen van bewustzijn wat nodig is voor zelfinzicht en verandering
  • de integratie van pijnlijke ervaringen wat nodig is voor een gevoel van welbevinden.

Mijn behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering omdat ik als lichaamsgericht therapeut niet geaccrediteerd ben in Nederland.

Ik ben een post-graduate in Mindfulness-Based Psychotherapy aan het Karuna Institute en Middlesex University in Engeland. Dit is een unieke universitaire opleiding in Europa. Ik ben de eerste graduate afkomstig uit Nederland. (www.karunainstitute.uk)

Vanuit mijn paramedische achtergrond heb ik ervaren dat lichaam, brein  en geest continue in interactie zijn en elkaar kunnen ondersteunen als zij nauw verbonden zijn. Hierdoor geïnspireerd, heb ik in 2001 een leergang bij de School voor coaching gevolgd, en in 2004 een opleiding voor lichaams gerichte therapie. Daarnaast heb ik de opleiding systemisch werken in 2010 afgerond bij het Phoenix Instituut. In 2013 heb ik de opleiding tot Mindfulness–based stress reduction trainer afgerond bij het Centrum voor Mindfulness. In 2016 ben ik gestart met de opleiding Sensorimotor psychotherapy. Een vernieuwende lichaams- en ervaringsgerichte gesprekstherapie voor traumaverwerking en herstel van gehechtheid (www.sensorimotorpsychotherapy.nl ). In 2020 heb ik de basis opleiding voor EFT relatietherapie (emotionally focused therapy) afgerond.

Naast studie, meditatie, Kum Nye (tibetaanse yoga) intervisie en  supervisie verdiep ik me via jaarlijkse retraites in diverse meditatietechnieken (Karuna Institute, Nyingma Centrum, Gaia House).

"We kunnen er nauwelijks naar kijken. De schaduw herbergt mogelijk het beste van het leven dat we niet geleefd hebben. Ga de kelder in, de zolder op, de afvalemmer in. Vind er goud. Vind er een dier dat geen water en voedsel heeft gekregen. Jij bent het! Dit verwaarloosde, verbannen dier, hunkerend naar aandacht, is een deel van jezelf."
Marion Woodman