contact
mijn werkwijze therapie coaching training
Als Mindfulness-based psycholoog vormen Mindfulness en de intelligentie van het lichaam de basis van waaruit ik werk. Ben je op zoek naar meer welbevinden, innerlijke vrijheid, levensvreugde en/of eigen kracht en mogelijkheden of wil je meer betekenis geven aan je werk, studie en persoonlijk leven dan kan ik je daarbij helpen.

Samen gaan we op onderzoek hoe jouw klachten zijn gesitueerd in jouw levensgeschiedenis en actuele situatie en wat er gedaan moet worden om verbetering aan te brengen.

Op individuele basis begeleid ik jong volwassenen en volwassenen in mijn praktijk voor lichaamsgerichte gesprekstherapie bij trauma, hechtings- en ontwikkelingsstoornissen, stress, burn-out, overmatig piekeren, angst en paniek stoornissen en rouwverwerking in Amsterdam.

Daarnaast geef ik diverse Mindfulness vaardigheidstrainingen, in groepsverband of individueel, aan volwassenen, jong volwassenen en studenten.
Mijn werkwijze

Ik begeleid al vele jaren transformatieprocessen van cliënten die door pijnlijke, verdrietige en/of stressvolle perioden in hun leven gaan. Ik zie therapie als een soort puzzel die we samen moeten zien op te lossen. Openheid en vertrouwen vormen de basis. Ik neem de tijd om samen met jou uit te vinden waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Ik kijk naar de wijze waarop jij, in de loop van je leven, je eigen unieke 'kluwen' van klachten hebt ontwikkeld in respons op je omgeving. Ik ben er van overtuigd dat jezelf beter leren kennen (zelfkennis) voor een beter leven zorgt.

Mijn uitgangspunt is de inherente heelheid van de mens en ons vermogen te weten wat we weten en te voelen wat we voelen. Therapie is een gezamenlijk proces, een gemeenschappelijke ontdekking van jezelf. Ik sta open om samen te verkennen welke van de verschillende mogelijkheden jou zouden kunnen helpen en om van jou te leren.

Ik werk met verschillende behandelvormen waarbij de rode draad is:

• het verruimen van bewustzijn wat nodig is voor zelfinzicht en verandering

• de integratie van pijnlijke ervaringen wat nodig is voor een gevoel van welbevinden.

Doordat ik als psycholoog niet geaccrediteerd ben in Nederland, ben ik zo 'vrij' als een vogel. Ik werk niet binnen een vast stramien van 45 minuten. Al naargelang de situatie werk ik een uur of anderhalf uur.


Ik ben een post-graduate in Mindfulness-Based Psychotherapy aan het Karuna Institute en Middlesex University in Engeland. Dit is een unieke universitaire opleiding in Europa. Ik ben de eerste graduate afkomstig uit Nederland. (www.karunainstitute.uk)

Vanuit mijn paramedische achtergrond heb ik ervaren dat lichaam, brein en geest continue in interactie zijn en elkaar kunnen ondersteunen als zij nauw verbonden zijn. Hierdoor geïnspireerd, heb ik in 2001 een leergang bij de School voor coaching gevolgd, en in 2004 een opleiding voor lichaams gerichte therapie. Daarnaast heb ik de opleiding systemisch werken in 2010 afgerond bij het Phoenix Instituut. In 2013 heb ik de opleiding tot Mindfulness based stress reduction trainer afgerond bij het Centrum voor Mindfulness. In 2016 ben ik gestart met de opleiding Sensorimotor psychotherapy. Een opleiding gericht op interventies voor trauma verwerking en het herstel van gehechtheid (www.sensorimotorpsychotherapy.org).

Naast studie, meditatie, Kum Nye (tibetaanse yoga) intervisie en supervisie verdiep ik me via jaarlijkse retraites in diverse meditatietechnieken (Karuna Institute, Nyingma Centrum, Gaia House).